• Dutlubahçe Mh. Gazi Bulv. No:136 MURATPAŞA/ANTALYA
  • 0 (242) 325-3399
  • grafik@olusumdijital.com.tr

Oluşum A.Ş. Salim Güneş: Başarıyı yakalamak için iş hayatındaki ilkeleri saydı.

Oluşum A.Ş. Salim Güneş: Başarıyı yakalamak için iş hayatındaki ilkeleri saydı.

Oluşum A.Ş. Salim Güneş: Başarıyı yakalamak için iş hayatındaki ilkeleri saydı.

07 Eylül 2023, 20:2916560

Oluşum Baskı Teknolojileri, kendi sektöründe teknolojinin ve zamanın getirdiği tüm yeniliklere ayak uydurarak, sektörün ihtiyaç duyduğu alanlara yatırım yapmaya devam ediyor. Yakın zamanda da sektörün ihtiyacı olan tüm makine ekipmanları , malzeme ve yan ürünleri tek çatı altında toplamak ve reklam ve tabelacıların çeşitli üretimlerine destek vermek üzere yeni bir tesis kuran firma, sektörde var olan bir ihtiyaca yanıt vermeyi amaçlıyor. Biz de bu yeni yatırım vesilesiyle Oluşum Baskı Teknolojileri A.Ş. Y.K.B. Salim Güneş ile görüştük.

Salim Bey sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

İş hayatınızda bu noktaya geliş hikayeniz nedir? Bazı girişimcilik hikayeleri vardır ki, daha ilk günden kendinize bir hedef koyar ve bu hedefi gerçekleştirmeye kendinizi inandırırsınız ve karşılacağınız engeller ve tüm olumsuzlukları bilmenize rağmen o hedefe ulaşırsınız. Benim girişimcilik hikayeme gelince... Çok küçük yaşlarda su satarak başladım ticarete. Burada saymakla bitmeyecek türlü nedenlerden dolayı öğrenim hayatımı yarıda bırakmak zorunda kaldım. 20 yaşındayken reklam sektörüne dahil olup şu an bulunduğum konumdan daha da ileride olan hedefler için 17 yıl boyunca gece gündüz çalıştım ve kardeşlerimle birlikte 2009 yılında hedeflerimizden bir tanesi olan OLUŞUM A.Ş’yi kurduk. Yaşamın her anını ciddiye aldım. Başarıyı yakalamak ve sürekli kılmak için kendimce belirlediğim ilkelere hep sadık kaldım. İş hayatımda sadık kaldığım ilkeleri size şu şekilde sıralayabilirim: “istemek, sevmek, takip etmek ve sonuçlandırmak.”

Şirketinizin şu anki durumunu sektörel bazda nerede görüyorsunuz? Bundan sonraki hedefleriniz nelerdir?

Tüm iş hayatım boyunca altını kırmızı kalemle çizdiğim bir şey var: “güven ve istikrar.” Güven yönetimi ve istikrar bir şirketin markalaşması için olmazsa olmaz temel dayanaklardandır. Bu düşünce ve müşterilerimize aşıladığımız güven duygusu ile yakaladığımız büyümenin haklı gurur ve sevincini yaşıyoruz.

Hep “bir adım daha ileriye” sloganı ile teknolojik gelişmeleri takip ederek ve müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için ek yatırımlar yaparak büyümeye devam etmek ana ilkelerimizin başında geliyor. Geldiğimiz noktada artan müşteri sayımız ve iş potansiyelimiz başarımızın en belirgin göstergesidir. Şirketimiz sektöründe birçok ilke imza atmış ve başarıyı yakalamış olup gerek Antalya lokasyonunda gerekse tüm yurt genelinde takdir edilir hale gelmiştir.

Şirketinizi rakiplerinizden ayıran özellikler nelerdir? Firmanızın reklam sektöründeki konumu nedir?

Pazarımızda birinci sırada yer almaktayız. Gerek Antalya, gerekse Türkiye genelinde yüksek oranda pazar payına sahibiz. Şirketimiz reklamcılara, tabelacılara, ajanslara ve matbaalara hizmet vermekte olup kesinlikle son kullanıcıya hizmet vermemektedir. Müşterimiz olan firmanın adı, büyüklüğü, iş potansiyeli ve çözüm ortağı olmamızı istediği işin ekonomik büyüklüğü ne olursa olsun ayırt etmeksizin tüm firmalara aynı hassasiyetle ve ciddiyetle hizmet vermek ana ilkelerimizden bir diğeridir.

Kendimizle birlikte çözüm ortağı olduğumuz firmaların da büyümesi ve başarıyı yakalamaları için samimi ve özenli davranmaya dikkat ediyor, personelimizi de bu yönde sürekli eğitiyor ve teşvik ediyoruz. Son teknoloji makine parkurumuz, nitelikli ve işini ciddiyetle yapan personelimiz ile birlikte, işin bize ulaşmasından müşterimize teslim edilene kadar geçen süreci titizlikle takip ediyoruz.

Ticari ahlakın gereği olarak verilmiş sözlerin tutulmasıyla karşılıklı güvene dayalı ve paranın ikinci planda olduğu bir itibarı, bu sayede ticari ve özel dostluklar kurmayı gaye edindik. Bu ilkeler sayesindedir ki şu an için hedeflediğimiz noktaya gelmiş olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bu gurur ve başarı daha sonraki hedeflerimiz için bizi cesaretlendirmekte ve teşvik etmektedir.

Yakın zamanda, reklamcıların ve tabelacıların üretim ihtiyaçlarına yanıt verecek bir yatırım gerçekleştirdiniz. Bu yatırımın detayları hakkında bilgi verebilir misiniz?

Sektörel bazda büyük bir boşluk fark ettik. Reklamcılar ve tabelacıların müşterilerinin tüm ihtiyaçlarını karşılamak üzere gereken makine parkuruna sahip olması hiçbir suretle mümkün değildi. Biz de yatırımımızı, sektörün ihtiyacı olan tüm makine ekipmanları, malzeme ve yan ürünleri tek çatı altında toplamak üzere gerçekleştirdik. Buna bağlı olarak da büyük bir ekonomik yatırımla aşağıdaki hizmetleri vermeye başladık:

- Her türlü fason baskı ve her türlü kesim çeşidi (UV, lazer, dijital, CNC, laminasyon, tekstil, baskes, vakum, geri dönüşüm ve kalıp strafor kesim)

- Fason tabela ve her türlü fason harf imalatı

- Her türlü reklam malzemeleri ve el aletleri

- Sıfır ve 2.el dijital baskı makinesi, CNC, lazer ve plotter satış, servis, yedek parça ve boya temin hizmeti

Kısa ve uzun vadede hedefleriniz nelerdir?

Kısa vadede hedefimiz tüm yurt genelinde en küçük kasabaya kadar ulaşmaktır. Sonrasında Türkiye genelinde titiz bir fizibilite çalışması yaparak, bölge bölge şubeleşerek daha çok firmaya mümkün olan en kısa sürede hizmet götürebilmektir. Keyif aldığım ve huzur bulduğum bir başka ilkemiz ise daha çok istihdam sağlayıp insanımıza ve ülkemize yatırım yapmaktır. Ayrıca, reklamcıların ve tabelacıların ihtiyacı olan tüm hizmetleri tek çatı altında temin edip, müşterilerimizi arayışa düşürmeden ve zaman kaybına uğratmadan çözüm ortağı olmaktır.

Son olarak söylemek istediğiniz bir konu var mı?

Hayatta gelmek istediğiniz yere ulaşma şansınız, karşılaştığınız engellere verdiğiniz tepkilere bağlıdır. Ya vazgeçeceksiniz ya da denemeye devam edeceksiniz. Sizin verdiğiniz karar, geleceğinizi şekillendirir. Güvenirlik ilkesinden asla vazgeçmeyin. Güvenin olmadığı yerde başarı olmaz, başarının olmadığı yerde kazanç ve kar olmaz. Başarının sırrı doğru karar, doğru karar tecrübeyle, tecrübe ise yanlış kararlarla olur.

Yorumlar

Yorum Yap

WhatsApp